نحوه ی پرورش و نگه داری از شمشاد ژاپنی

شمشاد ژاپنی یا آكیوبا

شمشاد ژاپنی

مشخصات: اسم علمی شمشاد ژاپنی Aucuba Japonica  و از خانواده Cornaceae می باشد. این گیاه بومی ژاپن است .ارتفاع بوته آن به 4-2 متر با گسترش حدود 3-2 متر، می رسد . آكیوبا گیاهی است همیشه سبز و دارای برگهای تخم مرغی شكل، سبز تیره و براق. نوع ابلق آن نقاط زرد رنگی روی برگها دارد. گلهای ستاره ای شكل آن به طول 5 تا 10 سنتیمتر در اواسط بهار ظاهر می شوند. اكیوبا با گیاهی است دو پایه یعنی بوته و ماده از هم جا هستند. 
مراقبت: شمشاد ژاپنی به نور كم تا متوسط، هوای خنك خاك همیشه خیس، رطوبت هوای معمولی یعنی 50 تا 70 درصد و خاك كمی اسیدی احتیاج دارد . نیاز آبی این گیاه در تابستان بیشتر می باشد. 
كود: كود مورد نیاز شمشاد ژاپنی را می توان به میزان یك گرم در لیتر هر 1 یا 2 ماه یكبار، استفاده كرد. 
خاك: مخلوطی از برگ، تورب، خاك باغچه و یا كمی ماسه، خاك مطلوب این گیاه زیبا است.
ازدياد: آكیوبا را می توانید از اواسط بهار تا اوایل تابستان از طریق قلمه های انتهایی ساقه به طول 10 تا 5/12 سانتیمتر تكثیر كنید. ابتدا قلمه ها را در پودر هورمون ریش زایی فرو برده و سپس هر یك را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر، حاوی كمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار دهید. اگر چه برگ این گیاه نسبتا مومی است و آب را به اندازه كافی نگاه می دارد، ولی بهتر است تا هر قلمه را با كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید. زیرا این عمل تعرق را كاهش داده و سرعت ریشه دهی را بالا می برد. قلمه ها را برای چند هفته در دمای 20 درجه سانتیگراد نگاه دارید. سپس در گلدانهایی با قطر دهانه 11-13 سانتیمتر حاوی كمپوست گلدانی، بكارید. این گیاه به نور خیلی زیاد، نیاز دارد ولی در طول تكثیر نباید در عرض تابش مستقیم خورشید قرار بگیرد.

 


شمشاد ژاپنی

اشتراک گذاری:
تگ ها:




rating
نام
ایمیل
نظر