کشاورزی عمودی و کشت طبقاتی

سه‌شنبه 24 فروردین 1400
5477

نام این نوع کشت به این دلیل، کشاورزی عمودی (ورتیکال فارمینگ) یا کشت طبقاتی گذاشته شده: چون بذر گیاهان با فواصل مشخص کنار هم در چندین طبقه درون گلدان نشاء (راکول) کاشته می شوند و این طبقات همان طور که در ویدئو مشاهده خواهید نمود از پایین به بالا روی هم قرار گرفته و کل سازه را بصورت طبقات عمودی تشکیل می دهند. پس واضح است بدلیل حالت کل سازه که عمودی بوده و طبقاتی که بستر کشت را فراهم نموده اند این نام گذاری شکل گرفته.

البته پلنت فکتوری (کارخانه گیاهی) نیز نام دیگر این نوع کشاورزی می باشد. در این نوع کشاورزی نحوه ی کشت، آبیاری، کود دهی... کاملا با نوع سنتی اش که همه ی گیاهان در سطح زمین درون خاک و افقی کاشته میشودند کاملا متفاوت بوده! چیدمان محصولات در طبقات این امکان را فراهم می نماید که در کمترین فضا بیشترین محصول کاشت و برداشت شود. 

در سیستم کشت عمودی (ورتیکال فارمینگ):

  • فضا باید کاملا سرپوشیده باشد! 
  • تامین نور گیاهان از طریق لامپ های مخصوص رشد گیاه صورت پذیرد! 
  • آبیاری و کود دهی بصورت تمام اتوماتیک باشد! 
  •  از بستر های کشت مدرن (راکول،...) استفاده شود!

کارخانه گباهی

 اولین گام جهت راه اندازی یک کارخانه گیاهی تحقیق و آشنایی کامل با این مقوله می باشد. براورد هزینه ها و مشخص نمودن میزان سرمایه ای که قرار است گذاشته شود و برنامه ریزی جهت روند کار و بازگشت سرمایه و سود مرحله بعدی است. سپس تهیه و تجهیز گلخانه است که از تهیه نقشه و ساخت طبقات و تجهیز سازه به سیستم گردش آب، و لامپ های رشد گیاه، تهویه مناسب .... هست تا انتهای کار که یک شرایط کاملا مطلوب ایجاد گردد. هر کدام از این مراحل نیازمند کارشناسی می باشد!

 بطور مثال قبل ساخت طبقات باید یک کارشناس، نقشه این سازه را با توجه به ابعاد محیط، نوع گیاهی که قرار پرورش داده شود و در نظر گرفتن سیستم گردش آب و کود دهی... طراحی نماید. بنایراین برای کشت طبقاتی و راه اندازی کشاورزی عمودی (ورتیکال فارمینگ) نیازمند یک تیم می باشد که هر کدام در بخش مرتبط با خود خبره باشند. در غیر این صورت باید از روش آزمون و خطا استفاده کرد که با توجه به هزینه ها و زمانی که صرف خواهد شد اصلا پیشنهاد نمی شود. در سال 1390 گروهی از جوانان کشورمان با همکاری دانشگاه تهران و سایر مراکز علمی توانستند برای اولین بار، تکنولوژی نورهای مصنوعی رشد گیاهان را بصورت کشت طبقاتی بومی سازی نمایند. 

پس از سالها تحقیق و توسعه در این امر این گروه در قالب شرکتی به نام پرتو رشد نوین با برند "ایران گرولایت" به ثبت رسید و توانست با تولید انبوه از محصولاتی با توانی و کارایی متفاوت به موفقیت چشمگیری برسد. اما شاید دستاورد این گروه را بتوان ساخت اولین نمونه های کارخانه گیاهی (ورتیکال فارمینگ) در کشور دانست. این موضوع ایران را در زمره معدود کشورهایی در جهان قرار می دهد که در صنعت کشاورزی به این تکنولوژی پیشرفته رسیده است. امید ما به سرافرازی پرچم کشورمان در تمامی علوم، پیش زمینه ای برای معرفی و آگاه سازی شما با این کلیپ آموزشی می باشد. 

کشاورزی عمودی

چرا کشاورزی عمودی باید جایگیزین کشاورزی سنتی شود؟

 جمعیت جهان رو به افزایش است. در سال 2050 جمعیت جهان به بیش از 10 میلیارد نفر خواهد سید. که بیش از 70 درصد این جمعیت در شهرها زندگی خواهند نمود. پس باید راهی برای تامین غذای این جمعیت پیدا کرد. 

بسیاری از محصولات کشاورزی با توجه به محدودیت ها در حال نقل و انتقال به شهرها، از کیفیت، و وزنشان کاسته می شود، این روند منطقی نمی باشد و به زودی مشکل کمبود مواد غذایی همگیر خواهد شد. شهرها بزرگتر و غذاها کمتر می شود. در حال حاضر 80 درصد زمین های کشاورزی زیر کشت می باشند. ما راه حلی شگفت انگیز داریم! تولید مواد غذایی در هر نقطه از جهان. ما می خواهیم کشاورزی را بومی سازی کنیم. با ایجاد ایده آل ترین شرایط، آب و هوای اقلیمی را از چرخه تولید حذف نماییم. علاوه بر همه ی اینها محصولی با بالاترین کیفیت ممکن و کمترین میزان هدر رفت آب تولید نماییم. پس در یک پلنت فکتوی (کارخانه گیاهی) چه اتفاقی رخ می دهد؟ در این سیستم co2 لازم را به میزان کافی داریم که در آن دمای ایده آل برای کشت گیاهان فراهم شده و رطوبت همیشه به میزان دلخواه است و استفاده از نورهای مصنوعی برای افزایش طول روز و سرعت رشد چند برابری گیاه ضروری می باشد. 

پس همه چیز برای مطلوب ترین حالت کشت گیاه فراهم است. فناوری ال ای دی گرولایت (لامپ رشد گیاه) به ما اجازه می دهد تا برای گیاهان از طیف های تخصصی خودشان استفاده نماییم و با داشتن مزرعه تمام اتوماتیک چندین برابر در زمان ممکن برداشت کنیم دوره رشد بسیار کوتاه و کیفیت بسیار مرغوب محصولات از مزایای این نوع کشت می باشد. از مهم ترین مزیتهای ورتیکال فارمینگ یا همان کشاورزی عمودی صرفه جویی در آب است! در مزاع و گلخانه ها زمین های بزرگ با چاه ها ی پر از آب نیاز است ولی در کارخانه گیاهی که کشت طبقاتی است اینگونه نمی باشد و با ایجاد طبقات بیشتر می توانید در هر جایی با کمترین میزان مصرف آب کشاورزی کنید و برخلاف مزاع و گلخانه ها بدون توجه به فصول سال دوره رشد گیاه را بیش از سه برابر کوتاه کنید و بدون استفاده از سموم و آفت کش ها محصولی سلامت را روانه بازار کنید. که عناصر مغذی آن به اندازه کافی و سرشار از ویتامین های مفید می باشد. ما به شما وعده تولید روزانه و بصرفه را می دهیم. 

ورتیکال فارمینگ

حتما در مورد بحران کمبود آب در آینده مطالبی شنیده اید، اگر اطلاع داشته باشید بیشترین میزان هدر رفت آب در کشاورزی سنتی می باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سیستم کشت کشاورزی عمودی نسبت به کشاورزی سنتی 95% آب کمتری مصرف می شود این عدد بسیار چشمگیر است در واقع با روندی که جهان دارد کشاورزی عمودی تنها راه ادامه دست یابی به مواد غذایی و بقا بشر بوده بخصوص کشور ما که منابع آب زیرزمینی اش در حال از دست رفتن است و کلا کشور خشک و کم آبی داریم!





نام
ایمیل
نظر
سمیه
1401/01/04 01:14

در سیستم کشت کشاورزی عمودی نسبت به کشاورزی سنتی 95% آب کمتری مصرف می شه و این یک مزیت بسیار خوبیه

اسدپور
1400/12/23 15:51

سلام در سیستم کشت عمودی میشه فضا باز باشه و سرپوشیده نباشه؟

webmaster
1401/06/07 11:10
پاسخ به:اسدپور

دورد

خیر امکانش وجود ندارد.

gholami
1400/12/17 17:15

این و یدیو رو که منتشر کردید داخل سایت واقعا مفید و آموزنده بود متشکرم🙏🏻

راحله
1400/12/16 16:22

بنظرم در این کشاورزی عمودی و کشت طبقاتی میزان هدر رفتن آب خیلی پایینه

arman
1400/12/15 15:35

خیلی آموزنده بود و من کاملا با نحوه ی کشاورزی عمودی و کشت طبقاتی آشنا شدم

مشکاتی
1400/11/24 12:36

وقت خوش در مورد محصول سوپر ای جی ال بیشتر توضیح دهید ممنون

webmaster
1400/12/08 14:29
پاسخ به:مشکاتی

درود . از منو بخش محصولات ایران گرولایت را انتخاب کرده و وارد بخش اس ام دی مخصوص رشد گیاه شوید تا جزئیات بیشتری در مورد محصولات سوپر ای جی ال ایران گرولایت کسب نماید 

webmaster
1400/12/08 14:25
پاسخ به:مشکاتی

جهت مشاهده جزدیات بیشتر محصول سوپر ای جی ال به لینک اس ام دی مخصوص رشد گیاه مراجعه نمایید.

webmaster
1400/12/08 14:26
شاهمرادی
1400/11/24 12:34

آیا نورهای چراغ‌های رشد گیاه برای چشم های انسان خطرناک هستند

webmaster
1400/12/08 14:42
پاسخ به:شاهمرادی

 درود.  خیر تا به امروز هیچ گونه مقاله ای در ارتباط با ضرر این نورهای رشد گیاه منتشر نشده است و با توجه به توسعه کشاورزی عمودی در کشورهای پیش رفته و لزوم استفاده نور های رشد گیاه در این  کارخانه ها وجود ضرر نور رشد گیاه منتفی خواهد بود. با توجه به لینک درج شده در متن می توانید بیشتر در مورد شرکت فیلیپس که یکی از بزرگترین کارخانه های کشاورزی عمودی است تحقیق و مطالعه نمایید.

مریم
1400/11/24 12:33

درود بر شما مدتی است برای پاسیو منزل تهیه کردم تاثیرش رو به وضوح میبینم

شیخ لاری
1400/11/24 12:32

برای گیاهان تزیینی بسیار حساس و سخت کدام لامپ با چه توانی پیشنهاد میشه

webmaster
1400/12/08 14:44
پاسخ به:شیخ لاری

 دورد . لطفا کامل بفرمایید منظور از حساس و سخت چیست؟ گیاهان حساس به نور زیاد (گیاهان سایه دوست) یا حساس به نور کم (گیاهان آفتاب دوست)

شیخی
1400/11/24 12:30

روز خوش برای هر گیاه باید لامپ متفاوتی خریداری بشه

خانی
1400/11/24 12:29

درود شما بهترین برند ایرانی درین زمینه هستید موفق باشید

وحید
1400/05/29 16:09

عرض سلام و خسته نباشید. برای داشتن یه مشاوره ی کامل درباره ی کشاورزی عمودی امکان مراجعه حضوری وجود دارد؟

webmaster
1400/05/30 19:37
پاسخ به:وحید

سلام، بله حتما.
آدرس شرکت ایران گرولایت در بخش "تماس با ما" وجود دارد.

عبدالهی
1400/04/14 16:56

بهترین مرجع کشاورزی عمودی